Air France-KLM zhoršila prognózu celoročného zisku o vyše desatinu

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 16:05 • 2 min
Air France-KLM zhoršila prognózu celoročného zisku o vyše desatinu

PARÍŽ/AMSTERDAM - Hodnota akcií francúzsko-holandskej leteckej spoločnosti Air France-KLM klesla o viac než 5 % na najnižšiu hodnotu od februára potom, ako spoločnosť zhoršila prognózu svojho celoročného zisku o viac než desatinu.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom agentúra Reuters a server BBC.
     

Spoločnosť uviedla, že momentálne počíta s asi o 12 % slabším ziskom v roku 2014 než pôvodne predpokladala. Dôvodom je rastúca konkurencia v oblasti diaľkových letov, slabší dopyt v sektore nákladnej prepravy, ako aj menové reštrikcie vo Venezuele.
     

Air France-KLM teraz očakáva celoročný zisk pred úrokmi, daňami, odpismi a amortizáciou (EBITDA) v pásme od 2,2 do 2,3 miliardy eur. Pôvodná prognóza uvádzala zisk na úrovni 2,5 miliardy eur. Zhoršenie prognózy oznámili aerolínie pár týždňov potom, ako rovnaký krok urobila konkurenčná nemecká spoločnosť Lufthansa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona