Air France-KLM odstúpi od investícií do Transavie

NETKY.SK • 25 September 2014, 13:48 • 2 min
Air France-KLM odstúpi od investícií do Transavie

PARÍŽ - Letecká spoločnosť Air France-KLM v stredu ponúkla, že odstúpi od svojich plánov investovať do rozširovania svojej nízkonákladovej dcérskej spoločnosti Transavia v snahe ukončiť nákladný štrajk francúzskych pilotov.

slovakia

left justify in out

"Tento návrh rieši obavy sociálnych partnerov a prináša novú záruku, že nedôjde k žiadnemu presunu (pracovných miest)," uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení. 

 

Štrajk pilotov Air France sa začal v pondelok minulý týždeň na protest proti úsporným opatreniam. Pilotom sa nepáči ani rozhodnutie výrazne navýšiť prostriedky pre nízkonákladové dcérske spoločnosti ako je Transavia. Odbory pohrozili, že v prípade, ak bude riadenie firmy pokračovať s touto stratégiou, predĺžia štrajk na neurčito. Podľa spoločnosti sa straty vyšplhali až na viac ako 20 mil. eur za deň. Štrajk viedol k zrušeniu stoviek letov prepravcu Air France. Akcie firmy Air France-KLM v stredu posilnili o 1,05 %, od začiatku štrajku však oslabili o približne desať percent. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies