Air France-KLM investuje 1 mld. eur do expanzie svojej dcéry Transavia

NETKY.SK • 10 September 2014, 14:16 • 2 min
Air France-KLM investuje 1 mld. eur do expanzie svojej dcéry Transavia

PARÍŽ - Francúzsko-holandská letecká spoločnosť Air France-KLM plánuje investovať 1 miliardu eur do expanzie svojej nízkonákladovej dcéry Transavia v Európe. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Plán počíta s rozšírením flotily Transavie do roku 2019 zhruba o 50 % na vyše 100 lietadiel, čo znamená, že aerolínie vytvoria viac ako 250 nových pracovných príležitostí pre pilotov. Uviedol to generálny riaditeľ spoločnosti Alexandre de Juniac v rozhovore pre denník Les Echos.
     

Hovorca Air France-KLM túto správu potvrdil. Juniac spresnil, že investície do nízkonákladovej dcérsky firmy jej umožnia dostať sa "medzi najväčších hráčov medzi nízkonákladovými aerolíniami v Európe", nevylúčil ani prípadné akvizície. "Ak sa vyskytne príležitosť, preskúmame ju," vyhlásil.
     

Air France-KLM, ktoré sú druhou najväčšou európskou leteckou spoločnosťou z hľadiska tržieb, minulý týždeň oznámili, že predstavenstvo schválilo plán na otvorenie nových základní Transavie v Európe v snahe získať späť podiel na trhu, z ktorého spoločnosť vytláčajú jednak nízkonákladoví prepravcovia, ako aj rýchlo expandujúce aerolínie z Blízkeho východu.
       

Spoločnosť Air France-KLM tak nasleduje najväčšieho rivala, nemeckú spoločnosť Lufthansa, ktorá rozširuje služby svojej nízkonákladovej dcéry Eurowings a uvažuje aj o možnosti nízkonákladových diaľkových letov.
     

Snahy Lufthansy a Air France o zníženie nákladov a zvýšenie ziskovosti ale brzdia mocné odborové zväzy. Piloti Lufthansy plánujú dnes ďalší štrajk za lepšie platobné a pracovné podmienky a piloti Air France avizovali, že od 15. do 22. septembra vstúpia do týždňového štrajku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies