Air France-KLM chce vstúpiť na trh s nízkonákladovými diaľkovými letmi

NETKY.SK • 21 September 2016, 16:14 • 2 min
Air France-KLM chce vstúpiť na trh s nízkonákladovými diaľkovými letmi

TOULOUSE - Francúzska letecká spoločnosť Air France-KLM skúma viaceré možnosti, ako vstúpiť na trh s nízkonákladovými diaľkovými letmi. O niečo podobné sa snaží aj nemecká Lufthansa. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Najväčšie európske aerolínie pracujú na tomto odvážnom pláne už viac ako rok. Dôvodom je čoraz väčší tlak konkurenčných nízkonákladových spoločností, ako sú Norwegian Air Shuttle, French Blue a tiež tradičný rival Lufthansa. Uviedol to generálny riaditeľ francúzskej spoločnosti Jean-Marc Janaillac v rozhovore pre televíziu Bloomberg.

 

Expanzia na trh s lacnejšími diaľkovými letmi predstavuje zmenu stratégie, keďže Air France-KLM sa v oblasti nízkonákladovej dopravy zameriavali na kratšie lety po Európe. Janaillac však pre Bloomberg uviedol, že aerolínie nemôžu dlhšie zatvárať oči pred čoraz väčšou a tvrdšou konkurenciou na trhu s diaľkovými letmi.

 

"Air France-KLM vyrástla nová konkurencia a otázkou teraz je, ako sa s touto situáciu vyrovnať," uviedol Janaillac. Dodal, že spoločnosť nechce o týchto témach diskutovať verejne, pretože skúma viaceré možnosti a zatiaľ sa nerozhodla, ktorú z nich si zvolí, aby zvládla príchod nových nízkonákladových prepravcov na väčšie vzdialenosti.

 

Aj nemecká Lufthansa rozširuje linky nízkonákladovej dcéry Eurowings, ktorá okrem toho, že zabezpečuje prepravu cestujúcich z tzv. okrajových letísk, otvára tiež diaľkové linky z nemeckého Kolína do dovolenkových destinácií, napríklad do Domikánskej republiky, na Kubu alebo Maurícius.

 

Trh s diaľkovými nízkonákladovými letmi nie je zatiaľ úplne obsadený, keďže väčšina nízkonákladových aerolínií sa zameriava na krátke lety a čo najhustejší časový harmonogram. To im umožňuje maximálne využiť svoje stroje počas dňa.

 

Najambicióznejšie plány má v tomto smere letecká spoločnosť Norwegian Air, ktorá chce spojiť Paríž s New Yorkom, Los Angeles a Fort Lauderdale, pričom ceny jednosmerných leteniek by mali začínať od 179 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies