Air France chce zmierniť tlak nízkonákladoviek, ponúka program MiNi

NETKY.SK • 8 Január 2013, 08:35 • 2 min
Air France chce zmierniť tlak nízkonákladoviek, ponúka program MiNi

Air France chce zmierniť tlak nízkonákladoviek, ponúka program MiNi - Doprava Francúzska letecká spoločnosť Air France v úsilí obmedziť presun európskych cestujúcich smerom k nízkonákladovým aerolinkám Easyjet a Ryanair prišla s ponukou nižších cien leten

slovakia

left justify in out

img

Francúzska letecká spoločnosť Air France v úsilí obmedziť presun európskych cestujúcich smerom k nízkonákladovým aerolinkám Easyjet a Ryanair prišla s ponukou nižších cien leteniek pre 58 krátkych a stredne dlhých letov v rámci Francúzska a Európy. Informovali o tom agentúry DPA a AFP.
      Cena leteniek v rámci ponuky označovanej ako MiNi začína na úrovni 49 eur (jednosmerné lety) vrátane dane. V cene však nie sú zahrnuté poplatky za odbavenie batožiny, ktoré predstavujú dodatočné náklady vo výške od 15 do 30 eur. Program je tak ideálny pre cestujúcich len s príručnou batožinou. Nové ceny sa týkajú letov od 6. februára zo štyroch francúzskych letísk (Orly pri Paríži, Marseille, Nice a Toulouse).
      Podľa vedenia Air France je táto ponuka určená pre približne "60 % cestujúcich, ktorí hľadajú najvýhodnejšie ceny, a 40 % zákazníkov na krátkych a stredne dlhých tratiach, ktorí cestujú bez batožiny určenej na odbavenie".
      Ako dodal výkonný riaditeľ Air France Alexandre de Juniac, to neznamená, že aerolínie sa menia na nízkonákladovú leteckú spoločnosť. "Aj naďalej budeme ponúkať takú kvalitu služieb, aká bola v Air France známa doteraz," povedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies