Air Berlin predáva podiel v rakúskej leteckej firme NIKI

NETKY.SK • 5 December 2016, 16:14 • 2 min
Air Berlin predáva podiel v rakúskej leteckej firme NIKI

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Air Berlin predáva svoj podiel v rakúskej nízkonákladovej leteckej spoločnosti NIKI firme Etihad, ktorá je leteckým dopravcom emirátu Abú Zabí.

slovakia

left justify in out

Svoj podiel Air Berlin predáva za 300 mil. eur. Firma v pondelok uviedla, že tento predaj je "dôležitým míľnikom v rámci realizácie jej reštrukturalizačného plánu, ktorý ohlásila v septembri".


Air Berlin, ktorý zápasí s ťažkosťami, v septembri informoval, že plánuje zredukovať svoju flotilu 144 lietadiel na takmer polovicu a zrušiť približne 1 200 pracovných miest. Prepravca sa pritom chce sústreďovať na svoje najziskovejšie prepravné trasy. V pondelok Air Berlin konštatoval, že sa bude koncentrovať na trhy Nemecka, Talianska, Škandinávie a východnej Európy.


Predaj podielu firmy Air Berlin v rakúskom prepravcovi NIKI spoločnosti Etihad musia schváliť regulačné úrady. Letecký dopravca emirátu Abú Zabí však transakciou nezíska vo firme majoritné vlastníctvo ani faktickú kontrolu. Etihad vlastní 29,2-percentný podiel v spoločnosti Air Berlin, ktorý získal v rámci pomoci tejto vysoko zadlženej firme.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies