Air Berlin plánuje prepustiť okolo 900 zamestnancov

NETKY.SK • 15 Január 2013, 12:11 • 2 min
Air Berlin plánuje prepustiť okolo 900 zamestnancov

Air Berlin plánuje prepustiť okolo 900 zamestnancov - Doprava Nemecká letecká spoločnosť Air Berlin plánuje prepustiť takmer 10 % z celkového počtu 9300 zamestnancov v rámci úsporného plánu, ktorého cieľom je ukončiť každoročnú stratovosť firmy. Informova

slovakia

left justify in out

img

Nemecká letecká spoločnosť Air Berlin plánuje prepustiť takmer 10 % z celkového počtu 9300 zamestnancov v rámci úsporného plánu, ktorého cieľom je ukončiť každoročnú stratovosť firmy. Informovala o tom agentúra Reuters.

Po Lufthanse druhá najväčšia nemecká letecká spoločnosť dnes uviedla, že jej reštrukturalizačný program počíta s prepustením 900 zamestnancov. Firma zároveň presunie pozornosť už len na najziskovejšie linky, pričom do najpopulárnejších destinácií ako Malorka plánuje zvýšiť počet letov.

Air Berlin okrem toho plánuje ďalšie znižovanie počtu lietadiel. Tento rok by ich firma chcela skresať na 142 zo 158, ktoré mala ku koncu septembra 2012. Aerolínie, ktoré od roku 2007 nedokázali zaznamenať celoročný prevádzkový zisk, už znížili počty sedadiel v lietadlách, ďalej neziskové linky a odložili objednávky na nákup nových lietadiel.

Niekoľko stratových rokov po sebe stálo zakladateľa spoločnosti Joachima Hunolda v roku 2011 funkciu výkonného riaditeľa. Dočasný výkonný riaditeľ Hartmut Mehdorn nečakane odstúpil minulý týždeň a kontrolu nad spoločnosťou prenechal šéfovi divízie pre stratégiu Wolfgangovi Prockovi-Schauerovi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies