Air Berlin hlási za máj nárast počtu pasažierov aj prepravnej kapacity

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 16:27 • 2 min
Air Berlin hlási za máj nárast počtu pasažierov aj prepravnej kapacity

BERLÍN - Air Berlin, druhá najväčšia letecká spoločnosť v Nemecku, hlási za máj nárast počtu pasažierov aj prepravnej kapacity vďaka väčším strojom.

slovakia

left justify in out

Avšak na druhej strane, vyťaženosť lietadiel aj celkový dopravný ruch v medziročnom porovnaní klesli. Informovala o tom agentúra RTTNews.
     

Podľa najnovších údajov spoločnosť Air Berlin prepravila v máji 2,97 milióna cestujúcich, o 0,5 % viac ako v rovnakom mesiaci minulého roka. Kapacita jej lietadiel v sledovanom období vzrástla o 2,5 %, ale ich obsadenosť klesla o 2,8 percentuálneho bodu na 79,5 %. A znížili sa aj tržby prepočítané na nalietané kilometre, a to o 1 % na 4,39 miliardy eur.
     

Za prvých päť mesiacov roka prepravili nemecké aerolínie 11,38 miliardy cestujúcich, o 0,2 % viac ako vlani. Ale obsadenosť ich lietadiel klesla o 2,7 percentuálneho bodu na 81,7 %, keďže prepravná kapacita strojov v období január - máj vzrástla o 4,7 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies