Ahmadínežád spustil web, možno sa vracia do aktívnej politiky

NETKY.SK • 2 Február 2015, 10:15 • 2 min
Ahmadínežád spustil web, možno sa vracia do aktívnej politiky

TEHERÁN - Bývalý iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád spustil v nedeľu svoju webovú stránku, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Portálu www.ahmadinejad.ir dominuje fotografia usmievajúceho sa Ahmadínežáda a slogan: "Už čoskoro".

 

Podľa pozorovateľov spustenie stránky môže znamenať, že Ahmadínežád sa chystá vrátiť na iránsku politickú scénu aj napriek nedávnemu korupčnému škandálu, ktorý sa týka jeho vlády. Predpokladá sa tiež, že spustenie webu súvisí s budúcoročnými parlamentnými voľbami v krajine.

 

Ahmadínežád sa z iránskej politickej scény vytratil v roku 2013, keď sa mu skončilo funkčné obdobie. Osem rokov, ktoré strávil vo funkcii, sa vyznačovalo veľmi neústupnou rétorikou voči Západu, opakovanými výzvami na zničenie Izraela a spochybňovaním holokaustu. Veľkú ranu jeho reputácii zasadila kauza jeho bývalého viceprezidenta Mohammada Rezu Rahímího, ktorý bol prednedávnom za korupciu odsúdený na päť rokov väzenia a pokutu 300.000 dolárov. 

 

Odporcovia Ahmadínežádovej konzervatívnej vlády dlhodobo obviňovali jeho administratívu z obrovskej skorumpovanosti. Ahmadínežádov nástupca, prezident Hasan Rúhání, vlani v decembri nezvyčajne otvorene kritizoval narastajúcu korupciu v krajine a vyhlásil, že úplatky kedysi dávané tajne sa teraz platia úplne neskrývane.

 

Ahmadínežád opakovane vyhlasuje, že riadil tú "najčistejšiu vládu" v dejinách Iránu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona