Ahmadínežádove výroky o útokoch na WTC sú podľa Ashtonovej škandalózne

NETKY.SK • 24 September 2010, 11:18 • 2 min
Ahmadínežádove výroky o útokoch na WTC sú podľa Ashtonovej škandalózne

Ahmadínežádove výroky o útokoch na WTC sú podľa Ashtonovej škandalózne

slovakia

left justify in out

img

Šéfka diplomacie Európskej únie Catherine Ashtonová označila najnovšie výroky iránskeho prezidenta Mahmúda Ahmadínežáda za "škandalózne a neakceptovateľné".
      "Tvrdenia iránskeho prezidenta o tom, že USA sú v akejkoľvek miere zodpovedné za teroristické útoky z 11. septembra 2001 a o tom, že väčšina ľudí v USA si myslí, že je to pravda, sú škandalózne a neakceptovateľné. Pre tento dôvod opustili následne všetci 27 predstavitelia členských krajín rokovaciu miestnosť. V mene celej EÚ chcem vyjadriť súcit s rodinami a blízkymi tých, ktorí zomreli alebo sa zranili po útokoch na budovy Svetového obchodného centra," reagovala Ashtonová na Ahmadínežáda.
      Ahmadínežád vo svojom prejave na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku v noci nadnes vyhlásil, že najmä predstavitelia vlády USA veria, že za samovražednými únosmi lietadiel, ktoré narazili do Svetového obchodného centra a zasiahli Pentagón, bola teroristická skupina. Podľa neho existuje ďalšia teória, podľa ktorej "niektoré segmenty vo vláde Spojených štátov zorganizovali útok, aby posilnili upadajúcu americkú ekonomiku a svoje panstvo na Strednom východe, v snahe zachrániť sionistický režim".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona