Ahmadínežád gratuloval Dilme Rousseffovej k zvoleniu za prezidentku Brazílie

NETKY.SK • 2 November 2010, 09:09 • 2 min
Ahmadínežád gratuloval Dilme Rousseffovej k zvoleniu za prezidentku Brazílie

Ahmadínežád gratuloval Dilme Rousseffovej k zvoleniu za prezidentku Brazílie

slovakia

left justify in out

Dilme Rousseffovej dnes k víťazstvu v druhom kole prezidentských volieb v Brazílii blahoželal medzi prvými iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád.
      "Som si istý, že počas vášho prezidentského mandátu bude pokrok a rozvoj v Brazílii pokračovať," uviedol Ahmadínežád vo svojom posolstve novej brazílskej prezidentke.
      Vyjadril nádej, že priateľské vzťahy medzi Iránom a Brazíliou, nadviazané počas vlády prezidenta Luiza Inácia Lulu da Silvu, budú za vlády Rousseffovej pokračovať a ďalej sa posilňovať.
      Oznámila to oficiálna tlačová agentúra IRNA.
      V čase, keď je Irán pre svoj kontroverzný jadrový program medzinárodne čoraz izolovanejší, sa jeho vzťah s Brazíliou rozvíja.
      Brazília a Turecko sa tento rok ponúkli, že budú spracovávať jadrové palivo v prospech Iránu, neuspeli však. Irán trvá na tom, že jeho jadrový program má výlučne civilné využitie a podozrenie z výroby jadrovej zbrane odmietol, uviedla agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies