AHL: Hrivík hetrikom pomohol Hartfordu k postupu do finále konferencie

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 11:18 • 2 min
AHL: Hrivík hetrikom pomohol Hartfordu k postupu do finále konferencie

HARTFORD - Slovenský hokejista Marek Hrivík sa veľkou mierou zaslúžil o postup Hartfordu Wolf Pack do finále Východnej konferencie nižšej zámorskej súťaže AHL. K víťazstvu nad Hershey Bears 6:3 prispel tromi gólmi a tešil sa z prvého hetriku v AHL. Hartford vyhral v sérii 4:2 a do finále konferencie postúpil prvýkrát od roku 2004.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný Hrivík sa v play off strelecky trápil a skóroval až v 12. zápase. "Spadla zo mňa veľká ťarcha, to čakanie na gól bolo dlhé. Podali sme výborný tímový výkon a myslím, že sme zaslúžene postúpili," povedal pre Hartford Courant.

 

Slovenský hokejista síce v play off dlho čakal na strelecký úspech, tréner Ken Gernander však ocenil jeho prínos pre tím. "V jeho hre nastal veľký progres a potvrdil skúsenosti, ktoré počas troch rokoch u nás nazbieral. Dokáže hrať na oboch stranách klziska, je výborný na oslabenia. Hrívik je cenný pre náš tím," povedal Gernander. Hrivík v súboji s farmárskym tímom Washingtonu Capitals, ktorému po vypadnutí z play off NHL prišli pomôcť hráči, skóroval v každej tretine a svoj veľký večer zakončil gólom do prázdnej bránky.

 

Hartford sa vo finále konferencie stretne s víťazom základnej časti Manchesterom Monarchs.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies