AHL: Daňov gól pri triumfe Rockfordu, Budajov šiesty shutout

NETKY.SK • 30 Január 2016, 10:24 • 2 min
AHL: Daňov gól pri triumfe Rockfordu, Budajov šiesty shutout

ONTARIO - Slovenský brankár Peter Budaj zažil v nižšej zámorskej hokejovej súťaži AHL ďalší zo svojich skvelých večerov.

slovakia

left justify in out

Skúsený 33-ročný gólman dosiahol už šiesty shutout (21 úspešných zákrokov, pozn.) v tomto súťažnom ročníku a priviedol svoj tím Ontario Reign k triumfu na ľade San Diego Gulls (2:0).


Budaj má v 35 zápasoch bilanciou 23 víťazstiev a 9 prehier plus 3 prehry po predĺžení, resp. nájazdoch. Je to veľký rozdiel oproti minulej sezóne, v ktorej sa v 15 dueloch neradoval z víťazstva ani raz. Kalifornskému Ontariu patrí líderská pozícia v Pacifickej divízii Západnej konferencie AHL.


Okrem Budaja sa v piatok darilo aj útočníkovi Markovi Daňovi. Hráč Rockford IceHogs sa na víťazstve svojho tímu nad Chicagom Wolves (6:0) podieľal jedným presným zásahom. Bol to tretí Daňov gól v 27. zápase sezóny.


Stále iba 21-ročný stredný útočník si v tomto ročníku zahral aj v prvom tíme Chicaga v NHL, v 13 zápasoch strelil jeden gól a pridal jednu asistenciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies