AHL: Budaj po krvavom zranení v poriadku, ranu na obočí mu zašili

NETKY.SK • 12 Október 2014, 14:38 • 2 min
AHL: Budaj po krvavom zranení v poriadku, ranu na obočí mu zašili

ST. JOHN´S - Slovenský hokejový brankár Peter Budaj vyviazol z nepríjemnej situácie v AHL nakoniec bez vážnejšieho zranenia. Jedinou spomienkou na jeho premiérový zápas v drese St. John's IceCaps bude rezná rana na obočí, ktorú mu lekári zašili niekoľkými stehmi.

slovakia

left justify in out

Budaj zavesil cez víkend na sociálnej sieti fotografiu zašitej rany nad pravým okom. Zranenie komentoval s humorom. "Všetko je v poriadku. Aspoň budem vyzerať trochu drsnejšie," napísal na Twitteri.
      

Slovenský brankár nedochytal svoj prvý duel v drese St. John's IceCaps vo farmárskej AHL po tom, čo sa zranil v 12. minúte počas skrumáže pred bránkoviskom. Podľa prvých predpokladov malo ísť o reznú ranu na pravej ruke, neskôr sa však potvrdilo, že ju utŕžil tesne nad okom. Podľa denníka Winnipeg Sun spôsobil Budajovi krvavé zranenie puk, ktorý ho tvrdo zasiahol do masky.
      

Budaj do osudného momentu zlikvidoval všetkých osem striel súpera. Po zranení ho nahradil Connor Hellebuyck, pre ktorého to bola premiéra v AHL. Hoci si pripísal 27 úspešných zásahov, jeho tímu to na víťazstvo nestačilo, na ľade Providence Bruins prehral 1:2 po predĺžení.
      

Tridsaťdvaročného Budaja získal z Montrealu tesne pred štartom novej sezóny NHL Winnipeg, no ihneď po výmene ho zapísal na listinu nechránených hráčov. Keďže po ňom nesiahol žiadny ďalší klub z NHL, poslali ho Jets na farmu do AHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies