Aguirre poprel svoju účasť v korupčnom škandále v Španielsku

NETKY.SK • 27 December 2014, 15:36 • 2 min
Aguirre poprel svoju účasť v korupčnom škandále v Španielsku

TOKIO - Tréner japonskej futbalovej reprezentácie Javier Aguirre poprel obvinenia, že je zapletený do korupčného škandálu v Španielsku.

slovakia

left justify in out

Mexičan figuruje medzi 41 osobami, ktoré sa mali podieľať na ovplyvnení zápasu La Ligy na konci sezóny 2010/2011 medzi Realom Zaragoza a Levante UD (2:1). Aguirre v tom čase pôsobil ako tréner Zaragozy a jeho tím sa po víťazstve vyhol zostupu do nižšej súťaže. 
      

Japonská futbalová asociácia vyslala do Španielska delegáciu, aby prípad prešetrila a Aguirre zatiaľ ostáva na lavičke národného tímu. "Pracoval som v Španielsku 12 rokov a nikdy som neurobil nič neetické či neprofesionálne. Až do ukončenia prípadu budem spolupracovať so španielskymi úradmi. Chcem poprosiť všetkých našich fanúšikov, aby boli úplne pokojní. Potrebujeme ich podporu, aby sme uspeli na Ázijskom pohári," cituje agentúra Reuters hlavného kormidelníka. 
      

Päťdesiatšesťročný Aguirre zasadol na japonskú lavičku po Talianovi Albertovi Zaccheronim, ktorý skončil po neúspešných MS v Brazílii, kde jeho zverenci stroskotali už v základnej skupine.  
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies