Aguirre má byť nástupcom Zaccheroni na japonskej lavičke

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 10:23 • 2 min
Aguirre má byť nástupcom Zaccheroni na japonskej lavičke

TOKIO - Podľa japonských médií sa Mexičan Javier Aguirre stane novým trénerom futbalovej reprezentácie tejto ázijskej krajiny a na poste kouča nahradí Taliana Alberta Zaccheroniho, ktorý rezignoval po nezdare na MS 2014 v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Japonská futbalová asociácia tvrdí, že rozhodnutie o nástupcovi ešte nepadlo, ale denník Nikkansports informoval, že Aguirre by mal v júli pricestovať do krajiny vychádzajúceho slnka a podpísať kontrakt s ročným príjmom 2,45 milióna dolárov. Zmluva 55-ročného kouča by mala platiť do MS 2018 v Rusku. Aguirre doviedol Mexičanov do osemfinále na svetových šampionátoch v rokoch 2002 a 2010. 

 

Zaccheroni odstúpil z postu kormidelníka po vyradení Japoncov v základnej skupine MS po prehrách s hráčmi Pobrežia Slonoviny (1:2), Kolumbie (1:4) a remízou s Grékmi (0:0). Ako potenciálni kandidáti na uvoľnenú stoličku sa spomínali tiež súčasný tréner Kolumbijčanov José Pékerman a bývalý kouč tímu Nagoja Grampus Dragan Stojkovič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies