Agrorezort sa na slovenské predsedníctvo v Rade EÚ zodpovedne pripravuje

NETKY.SK • 8 Február 2016, 15:14 • 2 min
Agrorezort sa na slovenské predsedníctvo v Rade EÚ zodpovedne pripravuje

BRATISLAVA - Príprava na predsedníctvo SR v Rade EÚ predstavuje pre rezort pôdohospodárstva významnú oblasť záujmu, o čom svedčí aj vznik samostatného oddelenia koordinácie SK PRES v rámci odboru zahraničnej koordinácie. Uviedol to pre TASR hovorca Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Peter Hajnala.

slovakia

left justify in out

Agrorezort sa na túto úlohu podľa neho pripravuje zodpovedne, a to prostredníctvom pravidelných zasadnutí rezortnej koordinačnej komisie, zasadnutí pracovnej skupiny pre priority či vypracovávaním informačných materiálov s identifikáciou konkrétnych úloh zodpovedných útvarov rezortu.

 

"Za dôležitý aspekt príprav považujeme obsadzovanie diplomatických pozícií na Stálom zastúpení SR pri EÚ v Bruseli, vysielanie expertov na zasadnutia pracovných skupín Rady EÚ a výborov v Bruseli a účasť na koordinačných stretnutiach Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR ku SK PRES," priblížil.

 

Navyše inštitucionálno-procedurálne vzdelávanie, jazykové vzdelávanie a zlepšovanie negociačných zručností spolu s rezortným špecifickým vzdelávaním predstavovalo podľa hovorcu ďalšiu z nevyhnutných oblastí príprav expertov na predsedníctvo SR v Rade EÚ, ktoré bolo ku koncu roka 2015 ukončené.

 

"Prebiehajú bilaterálne stretnutia za účelom výmeny informácií k obsahovej oblasti príprav SK PRES, identifikácií priorít a posilnenia spolupráce rezortov. Tieto úlohy považujeme za kľúčové v záverečnej fáze príprav," dodal Hajnala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies