Agrofert Andreja Babiša prevzal žilinskú pekáreň Peza

NETKY.SK • 6 September 2016, 16:49 • 2 min
Agrofert Andreja Babiša prevzal žilinskú pekáreň Peza

BRATISLAVA – Potravinársko-chemický koncern Agrofert miliardára a českého ministra financií Andreja Babiša sa rozrástol o ďalšiu slovenskú pekáreň. Informoval o tom portál Aktuality.sk, podľa ktorého holding ovládol žilinskú firmu Peza.

slovakia

left justify in out

Dôkazom uzavretia obchodu sú podľa portálu zmeny v orgánoch žilinskej akciovky. Od konca augusta sú totiž členmi dozornej rady Jaroslav Kurčík a Jitka Pasterová. Obaja pôsobia v predstavenstve spoločnosti Penam Slovakia, ktorá zastrešuje pekárenský biznis a je súčasťou Agrofertu.

 

Akvizíciu potvrdil aj hovorca koncernu s tým, že Penam Slovakia zavrel svoju prevádzku v Považskej Bystrici a celú výrobu presunul do Žiliny do pekárne Peza. Dôvodom je modernizácia a rozšírenie výroby.

 

Portál zároveň pripomenul, že holding chcel pôvodne kúpiť najväčšiu konkurenčnú firmu United Bakeries, túto akvizíciu však pred štyrmi rokmi stopol Protimonopolný úrad SR. Agrofert preto zmenil stratégiu a začal skupovať pekárne spadajúce pod ňu jednotlivo. Takýto predaj totiž nepodlieha schvaľovaniu regulátora.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies