Agresívny muž sa s nožom v ruke vyhrážal smrťou bratovi aj policajtom

NETKY.SK • 21 August 2013, 12:44 • 2 min
Agresívny muž sa s nožom v ruke vyhrážal smrťou bratovi aj policajtom

PODOLIE – "Kukláči" z pohotovostného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne museli v obci Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom spacifikovať agresívneho 48-ročného muža, ktorý sa s nožom v ruke vyhrážal usmrtením svojmu bratovi a neskôr i policajtom. Pri zásahu asistoval aj policajný vyjednávač.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, v utorok (20. 8.) privolal políciu 50-ročný muž z Podolia, ktorý v obave o svoj život vybehol z rodinného domu na dvor, kde čakal na policajtov. Agresívneho brata, ktorý sa zavrel v izbe, policajti vyzvali, aby upustil od protiprávneho konania a vyšiel von. "Po pár minútach vyšiel z izby, postavil sa do stredu chodby s nožom otočeným smerom na policajnú hliadku. Potom si priložil nôž ku krku, že ho z domu nikto nedostane a že sa zabije. Vzápätí opäť nôž obrátil smerom k policajnej hliadke a neustále opakoval, že ich zabije a vynesú ich z domu vo vreciach," uviedla Antalová.

Ako dodala, policajti z taktických dôvodov ustupovali a privolali policajtov pohotovostného útvaru KR PZ Trenčín, spolu s vyjednávačom. Tomu sa podarilo muža prehovoriť, aby upustil od protiprávneho konania a odložil nôž. Následne ho spacifikovali "kukláči" a predviedli na Obvodné oddelenie PZ. "Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Novom Meste nad Váhom obvinil muža z prečinu nebezpečného vyhrážania a zo zločinu útoku na verejného činiteľa. V  prípade preukázania viny obvinenému Ivanovi hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uzavrela Antalová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona