Agresívny bicyklista zlomil policajtovi nohu

NETKY.SK • 9 Október 2015, 15:04 • 2 min
Agresívny bicyklista zlomil policajtovi nohu

KÚTY – Pre zranenie nohy, ktoré mu spôsobil pri spútavaní agresívny muž, sa musel podrobiť 28-ročný policajt operačnému zákroku.

slovakia

left justify in out

Stalo sa to v stredu 7. októbra, keď policajná hliadka v Kútoch mala podozrenie, že 44-ročný miestny muž jazdí na bicykli pod vplyvom alkoholu. Policajti ho požiadali, aby preukázal svoju totožnosť a podrobil sa orientačnej dychovej skúške. Na výzvy nereagoval a začal hliadke vulgárne nadávať.

 

"Policajti muža opätovne vyzvali, aby sa podrobil policajnej kontrole a poučili ho, že ak hodnoverným spôsobom nepreukáže svoju totožnosť, bude predvedený na policajnú stanicu. Muž sa začal na hliadku zaháňať a aktívne brániť," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

 

Ako dodala, policajti preto muža spacifikovali a on sa pri spútavaní úmyselne celou váhou zvalil na jedného policajta, ktorému spôsobil zlomeninu nohy. Po operácii sa bude zotavovať niekoľko týždňov.

 

Muža predviedli na policajnú stanicu a umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ ho vzápätí obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa. V zmysle zákona mu môže hroziť za uvedené konanie a spôsobenie ťažkej ujmy na zdraví trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. Okrem toho je podozrivý aj z priestupku v doprave. Tým, že sa odmietol podrobiť orientačnej dychovej skúške na alkohol, v správnom konaní mu môže hroziť pokuta od 300 do 1300 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona