Agresívni rumunskí fanúšikovia dostali stopku, zápas s Fínskom bude bez divákov

NETKY.SK • 17 September 2015, 18:38 • 2 min
Agresívni rumunskí fanúšikovia dostali stopku, zápas s Fínskom bude bez divákov

BUKUREŠŤ - Rumunskí futbalisti musia odohrať najbližší kvalifikačný zápas o postup na majstrovstvá Európy 2016 proti Fínsku za zatvorenými dverami. Dôvodom je rasistické a násilné správanie ich fanúšikov v zápasoch proti Maďarsku a Grécku.

slovakia

left justify in out

Obe stretnutia sa skončili bez gólov. Vo štvrtok o tom informovala Rumunská futbalová federácia (FRF). Disciplinárna komisia UEFA okrem toho udelila Rumunom celkovú pokutu 110.000 eur. Z toho 50.000 zaplatia za to, že diváci pískali počas maďarskej hymny, rozprestreli zakázaný transparent a dostali sa do konfliktu s priaznivcami maďarského tábora v zápase v Budapešti 4. septembra.

 

Ďalších 60.000 eur zaplatí FRF za rasistické prejavy fanúšikov, ktorí navyše hádzali rakety a pyrotechniku počas zápasu s Gréckom 7. septembra v Bukurešti. Duel s Fínskom sa uskutoční 8. októbra, Rumuni sú v tabuľke F-skupiny na druhom mieste so ziskom 16 bodov z ôsmich zápasov o bod za Severným Írskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies