Agresivita vodičov stúpa a nahneval sa aj Glváč: Namiesto pokuty verejné poníženie!

NETKY.SK • 27 Október 2016, 14:52 • 2 min
Agresivita vodičov stúpa a nahneval sa aj Glváč: Namiesto pokuty verejné poníženie!

BRATISLAVA - Na slovenských cestách v posledných dňoch vyčíňajú arogantní vodiči. Šéf poslaneckého klubu Smeru Martin Glváč chce agresívnych vodičov potrestať.

slovakia

left justify in out

V utorok sme vás informovali o prípade Štefana (54) z Chorvátskeho Grobu, ktorý na diaľničnom obchvate Bratislavy vrazil päsťou do tváre vodičke Lenke pred očami jej detí. Na Kysuciach zase ohrozoval všetkých okolo seba vodič hazardér.

 

Podľa dopravného analytika Jána Bazovského treba tresty pre násilníckych šoférov sprísniť.

 

Zareagoval aj podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Martin Glváč, ktorý na facebooku napísal: „Kam sme sa to dostali, že nedorozumenia sa riešia bitkou a napádaním ženy???“

 

img

 

Glváč si však myslí, že sprísnenie trestov nie je všeliekom. "Ak vás niekto napadne a nie ste dlhší čas na péenke, stále ide len o priestupok. Takéto prípady sú podľa ich závažnosti na posudzovaní okresných úradov, polície alebo súdov," upozorňuje.

 

A má nápad, ako na to. "Otázkou je, či by sme nemali v takýchto prípadoch uvažovať o povinnosti pre páchateľa manuálne si odpracovať sankciu. Ale nie tak, aby to bolo na jeho dobrovoľnom rozhodnutí. Dobre vieme, že ľudia na drahých autách sa z pokuty iba smejú. Takíto agresori si zaslúžia verejné poníženie," napísal politik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies