Agentúry OSN varujú, že produkcia potravín v Sýrii je rekordne nízka

NETKY.SK • 15 November 2016, 13:57 • 2 min
Agentúry OSN varujú, že produkcia potravín v Sýrii je rekordne nízka

ŽENEVA - Dve agentúry Organizácie Spojených národov dnes varovali, že produkcia potravín v Sýrii dosiahla rekordne nízku úroveň. Upozornili, že v krajine, ktorá sa už vyše päť rokov zmieta v ozbrojenom konflikte, môže táto situácia prinútiť opustiť svoje domovy ďalších ľudí.

slovakia

left justify in out

Svetový program pre výživu (WFP) a Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) vo svojom dnešnom spoločnom vyhlásení varovali, že časť sýrskych výrobcov potravín by mohla kvôli nárastu cien, nepriaznivému počasiu, celkovej nestabilite v krajine a nedostatku hnojív a osív prestať hospodáriť.

 

WFP a FAO tiež informovali, že plochy osiate v poľnohospodárskej sezóne 2015-16 boli rozlohou doteraz najmenšie, a to tak v oblastiach, ktoré má pod kontrolou vláda, ako aj v Kurdmi obývaných regiónoch a v zónach ovládaných protivládnymi povstalcami.

 

Informácie o stave v oblastiach, ktorých sa zmocnila extrémistická organizácia Islamský štát, k dispozícii nie sú, uviedla hovorkyňa WFP Bettina Lüscherová. Regionálny predstaviteľ FAO v Sýrii Abdassalám uld Ahmad dodal, že 80 percent domácností v Sýrii pociťuje nedostatok potravín alebo peňazí na ich nákup.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona