Agentúra TASS po Slovane "odpísala" z KHL aj Medveščak

NETKY.SK • 4 Február 2015, 18:49 • 2 min
Agentúra TASS po Slovane "odpísala" z KHL aj Medveščak

MOSKVA - Podľa ruskej štátnej tlačovej agentúry TASS sa v nasledujúcej sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) nepredstaví ani chorvátsky Medveščak Záhreb.

slovakia

left justify in out

Dôvody sú pritom úplne rovnaké ako v pondelkovej správe v súvislosti so Slovanom Bratislava. Podľa nešpecifikovaného zdroja blízkeho k Rade riaditeľov KHL už nebude Medveščak financovaný z Ruska a v súťaži zostane len v prípade, ak si rozpočet vykryje od regionálnych partnerov. "V súčasnej situácii je to prakticky nemožné," uvádza sa v správe. Alternatívou pre Medveščak je údajne návrat do nadnárodnej ligy EBEL, v ktorej hral pred vstupom do KHL. 

"Ako sme už neraz podčiarkli, zmluvy klubu so sponzormi, aj ruskými, máme podpísané na tri sezóny, vrátane ročníka 2015/2016. Viackrát sme sa stali predmetom dohadov o našom zotrvaní v súťaži. My sme už začali s prípravou na nasledujúci ročník, ktorý plánujeme absolvovať v KHL. V súčasnosti sa sústredíme na úspech mužstva v tejto sezóne," uvádza sa v oficiálnom vyjadrení chorvátskeho klubu. 

 

Agentúra TASS v pondelok priniesla informáciu z ligového prostredia, že bratislavský tím už nebude v ďalšej sezóne pôsobiť v KHL. Vedenie ruskej súťaže však v utorok uviedlo, že nemá správy o odchode Slovana. "V tejto chvíli nemá Kontinentálna hokejová liga k dispozícii žiadne oficiálne dokumenty od HC Slovan potvrdzujúce neúčasť mužstva v súťaži v sezóne 2015/2016. V súlade s reglementom KHL musia kluby splniť celý rad kritérií vrátane finančných. Dokumenty potvrdzujúce finančné zabezpečenie mužstva musia byť dodané do 30. apríla. V tejto chvíli je predčasné komentovať perspektívu účasti Slovana v budúcej sezóne," píše sa v utorkovom stanovisku KHL pre ruský web Championat. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies