Agentúra S&P zlepšila výhľad ratingu Rakúska na pozitívny

NETKY.SK • 30 Január 2013, 08:13 • 2 min
Agentúra S&P zlepšila výhľad ratingu Rakúska na pozitívny

Agentúra S&P zlepšila výhľad ratingu Rakúska na pozitívny

slovakia

left justify in out

imgRakúsko sa v najbližšom čase nemusí obávať ďalšieho zníženia ratingu agentúrou Standard & Poor's (S&P). Tá zlepšila výhľad ratingu krajiny z negatívneho na stabilný, informovala tlačová agentúra DPA.

Podľa S&P však nie je pravdepodobné, že Rakúsko v najbližších rokoch získa späť najvyšší rating. Agentúra aktuálne hodnotí úverovú bonitu alpskej republiky druhou najvyššou známkou AA+. O najvyšší rating prišlo Rakúsko začiatkom roka 2012, keď S&P z dôvodu dlhovej krízy prehodnocovala ratingy viacerých krajín eurozóny.

S&P zdôvodnila zlepšenie výhľadu očakávaním, že krajina sa vyrovná s nákladmi spojenými s európskou dlhovou krízou a bude pokračovať vo vytýčenom konsolidačnom kurze. Agentúra okrem toho predpokladá, že rakúske banky posilnia svoju kapitálovú bázu, aby dokázali zvládnuť prípadné straty v súvislosti s vlastnou angažovanosťou v krajinách východnej a južnej Európy.

Rakúsko je už treťou krajinou jadra Európy, ktorej S&P tento rok zlepšila výhľad ratingu. V polovici januára agentúra zmenila výhľad ratingu Fínska a Luxemburska z negatívneho na stabilný.

Od vlaňajšieho leta došlo k výraznému uvoľneniu napätia v súvislosti s dlhovou krízou eurozóny. Hlavným dôvodom sú opatrenia Európskej centrálnej banky (ECB), ktorá vyhlásila, že v žiadnom prípade nenechá spoločnú menu padnúť.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies