Agentúra S&P zhoršila rating Japonska, zotavovanie ekonomiky je pomalé

NETKY.SK • 16 September 2015, 15:28 • 2 min
Agentúra S&P zhoršila rating Japonska, zotavovanie ekonomiky je pomalé

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor's Ratings Services (S&P) zhoršila dlhodobý rating úverovej spoľahlivosti Japonska v domácej a v cudzej mene zo stupňa AA- na stupeň A+.

slovakia

left justify in out

Výhľad je stabilný. Agentúra taktiež zhoršila krátkodobý rating úverovej spoľahlivosti Japonska v domácej a v cudzej mene zo stupňa A-1+ na stupeň A-1. Zhoršenie ratingu odráža presvedčenie agentúry S&P, že sa už neobjavuje pravdepodobnosť, že zotavenie japonskej ekonomiky je dostatočne silné na to, aby sa obnovila úverová dôveryhodnosť krajiny korešpondujúca s predchádzajúcim ratingovým hodnotením.

 

Medzi rokmi 2011 a 2014 sa príjem na osobu v japonskej ekonomike znížil z hodnoty približne na úrovni 47 tis. USD na 36 tis. USD. To odráža slabý hospodársky rast v tomto období a neustále slabé trendy v oblasti cien. Agentúra S&P navyše dospela k názoru, že napriek sľubným začiatkom vládnej ekonomickej stratégie, takzvanej "Abenomiky“, sa tejto stratégii premiéra Šinza Abeho nepodarí počas dvoch až troch rokov napraviť zhoršenie, ktoré nastalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies