Agentúra S&P potvrdila hodnotenie úverovej spoľahlivosti U.S. Steel

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 15:56 • 2 min
Agentúra S&P potvrdila hodnotenie úverovej spoľahlivosti U.S. Steel

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra S&P Global Ratings potvrdila hodnotenie úverovej spoľahlivosti americkej hutníckej spoločnosti United States Steel Corp. (U.S. Steel) vrátane ratingu dlhodobých záväzkov na úrovni B so stabilným výhľadom. Agentúra uviedla, že medziročné zlepšenie cien ocele v tomto roku by malo hutníckej firme umožniť redukciu upraveného dlhu v pomere k zisku pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA).

slovakia

left justify in out

Agentúra však dodala, že U.S. Steel pôsobí na konkurenčnom a volatilnom trhu s oceľou. Rovnako ako väčšina výrobcov ocele spoločnosť má obmedzenú silu pri určovaní ceny a lacnejší dovoz môže narušiť rovnováhu medzi ponukou a dopytom na jej trhoch. S&P nepredpokladá zlepšenie ratingu firmy v najbližšom roku vzhľadom na jej niekoľkoročné plány kapitálových výdavkov.

V prvom kvartáli tohto roka spoločnosť U.S. Steel skončila v strate 180 mil. USD. Strata firmy na akciu za január až marec bola v sume 1,03 USD. Po úprave o jednorazové položky spoločnosť za prvé tri mesiace tohto roka vykázala stratu 83 centov na akciu. Výrobca ocele v prvom štvrťroku dosiahol tržby na úrovni 2,73 mld. USD.

U.S. Steel má svoje zastúpenie aj na Slovensku. Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni 2000. V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel.

(1 EUR = 1,1173 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona