Agentúra pre jadrový dozor sa obáva ďalších únikov z Fukušimy

NETKY.SK • 21 August 2013, 10:31 • 2 min
Agentúra pre jadrový dozor sa obáva ďalších únikov z Fukušimy

TOKIO - Japonská agentúra pre jadrový dozor vyjadrila dnes znepokojenie, že by z ďalších skladovacích nádrží v poškodenej jadrovej elektrárni Fukušima mohol unikať rádioaktívny materiál. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vyhlásenie agentúry prišlo po tom, čo sa zistilo, že z jednej z narýchlo vybudovaných oceľových nádrží vo Fukušime uniklo 300 ton vysokorádioaktívnej vody. Prehlbujúcu sa krízu v zničenej jadrovej elektrárni zvýšia na medzinárodnej stupnici pre rádiologické úniky z úrovne 1 (anomália) na úroveň 3 (vážny incident), dodal hovorca japonskej agentúry pre jadrový dozor.

Fukušima utrpela značné škody po zemetrasení a vlnách cunami v marci 2011 a rádioaktívna voda uniká aj do mora.

Čína medzitým vyjadrila hlboké znepokojenie v súvislosti s tým, že z Fukušimy naďalej uniká rádioaktívna voda, píše Reuters. Zároveň vyslovila nádej, že japonská strana čo najskôr podnikne efektívne kroky na ukončenie tejto krízy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies