Agentúra Moody's znížila ratingy štyroch najväčších amerických bánk

NETKY.SK • 15 November 2013, 10:29 • 2 min
Agentúra Moody's znížila ratingy štyroch najväčších amerických bánk

NEW YORK - Agentúra Moody's o stupeň znížila rating štyroch najväčších amerických bánk. Dokončila tak prehodnocovanie ratingov v bankovom sektore USA, ktoré začala v auguste. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Moody's znížila rating prioritných dlhopisov Morgan Stanley, Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase & Co a Bank of New York Mellon. Dôvodom rozhodnutia je, že sa znížila pravdepodobnosť pomoci zo strany vlády v prípade krízy.

Rating Bank of New York klesol na A1 z Aa3, Goldman Sachs na Baa1 z A3, JPMorgan na A3 z A2, a Morgan Stanley na Baa2 z Baa1. Agentúra tiež znížila rating neprioritných dlhopisov finančných inštitútov BNY Mellon, Goldman Sachs, JPMorgan, a Morgan Stanley. 

Podľa nových pravidiel, ktoré pripravujú americkí bankoví regulátori, vláda v prípade krízy zasiahne a pomôže bankám bez použitia peňazí daňových poplatníkov. Investori budú musieť akceptovať straty a nové pravidlá môžu vyžadovať konverziu dlhopisov na kmeňový kapitál.

"Myslíme si, že americkí bankoví regulátori urobili výrazný pokrok pri tvorbe dôveryhodného rámca likvidácie veľkých krachujúcich bánk," uviedol šéf Moody's Robert Young. Agentúra očakáva, že pri záchrane bánk v budúcnosti sa nebudú používať verejné zdroje, ale väčšina rekapitalizácie by mala byť na pleciach veriteľov, dodal.

Moody's tiež potvrdila ratingy prioritných dlhopisov Bank of America, Citigroup, State Street a Wells Fargo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies