Agentúra Moody's potvrdila negatívny výhľad českých bánk

NETKY.SK • 4 September 2013, 10:34 • 2 min
Agentúra Moody's potvrdila negatívny výhľad českých bánk

LONDÝN - Výhľad úverovej spoľahlivosti bankového systému Českej republiky zostáva negatívny. Informovala o tom v utorok medzinárodná ratingová agentúra Moody’s.

slovakia

left justify in out

Potvrdenie negatívneho výhľadu je podľa agentúry odrazom krehkého zotavenia domácej ekonomiky v kombinácii so slabými podmienkami v eurozóne, čo môže mať podľa nej negatívne dopady na hospodárenie českých bánk. Moody’s očakáva, že podiel nesplácaných úverov v českých bankách počas nasledujúcich 12 až 18 mesiacov vzrastie mierne zo súčasných 6 %.

Moody’s zhoršila výhľad českých bánk na negatívny v decembri 2011. Agentúra zopakovala, že v tomto roku očakáva pokles výkonu českej ekonomiky o 0,3 %. Zároveň však varovala, že rast v roku 2014 môže byť slabší ako 1,8 %, ktoré prognózovala v júli. Vzhľadom na slabé hospodárske podmienky v eurozóne tiež podľa agentúry hrozí, že zotavenie exportu zaostane za očakávaniami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies