Agentúra Moody's znížila rating Brazílie do špekulatívneho pásma

NETKY.SK • 24 Február 2016, 15:54 • 2 min
Agentúra Moody's znížila rating Brazílie do špekulatívneho pásma

BRAZÍLIA - Ratingová agentúra Moody's Investor Service znížila hodnotenie úverovej bonity Brazílie do špekulatívneho pásma.

slovakia

left justify in out

Hlavým dôvodom je zvyšovanie pomeru dlhu k hrubému domácemu produktu (HDP), slabý rast ekonomiky a komplikovaná politická situácia. Informovala o tom agentúra RTTNews.

 

Moody's znížila rating dlhodobých záväzkov krajiny o dva stupne na Ba2 z Baa3. Vyhliadky ratingu sú navyše negatívne, čo signalizuje, že v budúcnosti môže prísť k ďalšiemu zhoršeniu úverovej známky.

 

Moody's je poslednou z troch najdôležitejších ratingových agentúr, ktorá znížila hodnotenie úverovej bonity Brazílie do špekulatívneho pásma. Standard & Poor's (S&P) zrazila rating krajiny do špekulatívneho pásma vlani v septembri a Fitch v decembri. S&P potom ešte znížila úverovú známku Brazílie minulý týždeň.

 

Moody's ako dôvod rozhodnutia uviedla perspektívu pokračujúceho zvyšovania dlhu k HDP na pozadí slabého rastu. Očakáva sa, že dlh v priebehu troch rokov prekročí 80 % HDP. Ďalším negatívnym faktorom je zložitá politická situácia, čo bude naďalej komplikovať snahy o fiškálnu konsolidáciu a odďaľovať štrukturálne reformy. Agentúra počíta s tým, že brazílska ekonomika bude v období 2016 až 2018 ročne klesať v priemere o 0,5 %, rovnako ako so zvýšenými úrokovými sadzbami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies