Agentúra Moody's zlepšila ratingový výhľad Ruska

NETKY.SK • 4 December 2015, 09:43 • 2 min
Agentúra Moody's zlepšila ratingový výhľad Ruska

NEW YORK - Medzinárodná ratingová agentúra Moody's Investors Service potvrdila dlhodobý rating ruských vládnych záväzkov na stupni Ba1. Výhľad ratingu však zlepšila z negatívneho na stabilný. Krátkodobý rating záväzkov ruskej vlády agentúra potvrdila na stupni Not Prime.

slovakia

left justify in out

Zlepšenie ratingu odráža presvedčenie agentúry Moody's, že situácia okolo zahraničných financií Ruska sa stabilizuje. Prispeli k tomu úpravy na makroekonomickej úrovni, ktoré pomohli zmierniť efekt poklesu cien komodít na oficiálne devízové rezervy. Podľa agentúry sa taktiež zmenšila pravdepodobnosť, že ruská ekonomika budú počas nasledujúcich 12 až 18 mesiacov čeliť ďalším intenzívnym šokom, ktoré by spôsobili napríklad dodatočné medzinárodné sankcie. Agentúra uviedla, že konflikt na východe Ukrajiny do istej miery poľavuje.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies