Agentúra Moody's zhoršila ratingy Gazpromu

NETKY.SK • 21 Január 2015, 10:37 • 2 min
Agentúra Moody's zhoršila ratingy Gazpromu

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra Moody’s v utorok zhoršila rating dlhodobých záväzkov ruskej plynárenskej spoločnosti Gazprom v cudzej mene na úroveň Baa3 zo stupňa Baa2.

slovakia

left justify in out

Dlhodobý úverový rating spoločnosti v domácej mene znížila na Baa2 z úrovne Baa1. Agentúra zároveň oznámila, že pokračuje v preverovaní ratingov s možnosťou ďalšieho zníženia. Rozhodnutiu predchádzalo zhoršenie úverového profilu Ruskej federácie. Súčasné podmienky v ruskej ekonomike zvyšujú riziko štátnych zásahov do fungovania plynárenskej spoločnosti, uviedla agentúra Moody's.

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's minulý týždeň zhoršila dlhodobý rating záväzkov Ruska zo stupňa Baa2 na stupeň Baa3 a krátkodobý rating záväzkov krajiny zo stupňa Prime-2 na stupeň Prime-3. Ratingy zároveň zaradila do procesu revízie s možnosťou ďalšieho zníženia. Moody's očakáva, že podstatný pokles cien ropy a šok v oblasti úrokových sadzieb bude naďalej zhoršovať už oslabenú strednodobú perspektívu hospodárskeho rastu krajiny. V krátkodobejšom horizonte sa agentúra obáva negatívneho vplyvu poklesu oficiálnych rezerv v zahraničných menách a zníženia rozpočtových príjmov na finančnú silu vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies