Agentúra Moody's zhoršila rating Raiffeisen Bank International

NETKY.SK • 19 Február 2015, 09:46 • 2 min
Agentúra Moody's zhoršila rating Raiffeisen Bank International

FRANKFURT - Medzinárodná ratingová agentúra Moody's Investors Service zhoršila dlhodobé ratingy záväzkov a vkladov Raiffeisen Bank International (RBI) zo stupňa Baa1 na stupeň Baa2. Agentúra zároveň zhoršila rating finančnej sily spoločnosti zo stupňa D na stupeň D-.

slovakia

left justify in out

Tomuto ratingu agentúra pridelila negatívny výhľad. Impulzom pre zhoršenie ratingu bolo zverejnenie predbežných hospodárskych výsledkov spoločnosti. RBI informovala, že v roku 2014 vykázala konsolidovanú stratu vo výške 493 mil. eur, čo zahŕňa aj zníženie hodnoty goodwillu spoločnosti.

 

Raiffeisen Bank International pôsobí aj na Slovensku. Je majoritným akcionárom Tatra banky, ktorá bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. novembra 1990. Tá od roku 2012 prevádzkuje na Slovensku aj Raiffeisen Bank, ktorá je vedená ako odštepný závod Tatra banky. Do skupiny Raiffeisen patrí aj Zuno Bank, ktorá komerčnú prevádzku začala v decembri 2010 a je modelom direct banky skupiny Raiffeisen pre trhy strednej a východnej Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona