Agentúra Moody's tlačí Rakúsko do reforiem, pohrozila mu znížením ratingu

NETKY.SK • 26 Október 2015, 11:35 • 2 min
Agentúra Moody's tlačí Rakúsko do reforiem, pohrozila mu znížením ratingu

VIEDEŇ - Agentúra Moody's Investors Services zatiaľ ponechala Rakúsku najvyššiu bonitu jeho štátnych dlhopisov AAA, ale Viedni pohrozila, že ak neurobí účinné nápravné opatrenia, o jedno A príde. Vážnosť úmyslu potvrdila agentúra zhoršením výhľadu krajiny zo stabilného na negatívny. Informuje o tom na svojom portáli denník Die Presse.

slovakia

left justify in out

Minister financií Jörg Schelling signál agentúry označil "za budíček, aby sa zvýšilo tempo reforiem, ktoré musíme v rozhodujúcich oblastiach realizovať dôsledne". Moody's hodnotí daňovú reformu ako počin správnym smerom. Na udržanie najvyššej úverovej bonity je však len prvým krokom. Podľa ministra zhoršenie výhľadu je vážnym varovaním, že nevyhnutnosť reforiem "v tejto krajine sa neberie dostatočne vážne". Preto sa teraz musí zvýšiť tempo realizácie opatrení, ktoré prispejú k udržateľnosti dôchodkového systému a zlepšeniu situácie na trhu práce. Agentúra odôvodnila zhoršenie výhľadu rakúskej bonity tým, že hospodárstvo krajiny od roku 2012 rastie veľmi slabo, čo ohrozuje znižovanie štátneho dlhu v pomere k jej hrubému domácemu produktu. Agentúry Standard & Poor's a Fitch už rating o jeden stupeň znížili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona