Agentúra Fitch znížila rating Brazílie na BBB-

NETKY.SK • 16 Október 2015, 07:05 • 2 min
Agentúra Fitch znížila rating Brazílie na BBB-

RIO DE JANEIRO - Agentúra Fitch zhoršila hodnotenie úverovej bonity Brazílie. Jej úverová známka zostáva už len tesne nad špekulatívnym pásmom. Dôvodom je hlboká hospodárska a politická kríza. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Fitch znížila rating piatej najväčšej krajiny sveta na BBB- z BBB. Hodnotenie úverovej bonity tak zostáva len jeden stupeň nad špekulatívnym pásmom. Výhľad ratingu je negatívny, čo znamená, že Fitch môže byť v dohľadnom čase druhou z troch veľkých ratingových agentúr, ktorá zníži hodnotenie Brazílie do neinvestičného pásma.

 

Standard & Poor's (S&P) hodnotí úverovú bonitu krajiny známkou BB+, čo je v špekulatívnom pásme. Rating Moody's na úrovni Baa3 je rovnako ako v prípade Fitch na dne investičného pásma.

 

Fitch zdôvodnila svoje rozhodnutie recesiou a politickými problémami pri presadzovaní reforiem. Brazília zápasí s vysokou infláciou takmer 10 % a poklesom spotreby. "Negatívny výhľad odráža presvedčenie Fitch, že slabý ekonomický a fiškálny výkon zrejme pretrvá a politická neistota bude mať naďalej negatívny vplyv na dôveru," uvádza sa v správe Fitch. Neistota odsunie obrat v oblasti investícií a rastu, dodala agentúra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies