Agentúra Fitch zlepšila výhľad ratingu Volkswagenu

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 13:12 • 2 min
Agentúra Fitch zlepšila výhľad ratingu Volkswagenu

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra Fitch potvrdila nemeckej automobilke Volkswagen dlhodobý emisný rating (IDR) na stupni BBB+ a krátkodobý emisný rating na úrovni F2. Výhľad dlhodobého emisného ratingu agentúra revidovala na stabilný z negatívneho. Podľa agentúry jej krok je odzrkadlením toho, že sa viac ujasnili vplyvy emisného škandálu automobilky na jej prevádzku a financie.

slovakia

left justify in out

Fitch pripúšťa, že riziká ďalších právnych krokov voči Volkswagenu nezmizli, ale agentúra verí, že tieto riziká sa stali zvládnuteľné. "K záveru sa dostali vyšetrovania a právne kroky v USA, kde emisný škandál vypukol, a máme viac jasno v otázke celkových nákladov v tejto záležitosti, ktoré budú v sume 20 až 25 mld. eur," uviedla agentúra. Neskončili sa však prešetrovania v iných krajinách a Fitch predpokladá, že riziko ďalších hromadných žalôb bude v nadchádzajúcich 12 až 18 mesiacoch naďalej akútne.

Rating Volkswagenu podľa agentúry Fitch podporuje to, že skupina má jedinečné produktové portfólio v segmentoch osobných áut a veľkých nákladných vozidiel. Hodnotenie úverovej spoľahlivosti firmy odzrkadľuje aj vedúce postavenie Volkswagenu na trhoch a bezkonkurenčný potenciál pre úspory v oblasti nákladov.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies