Agentúra Fitch zhoršila rating spoločnosti Tesco

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 10:29 • 2 min
Agentúra Fitch zhoršila rating spoločnosti Tesco

LONDÝN - Medzinárodná ratingová agentúra Fitch Ratings znížila dlhodobý emisný rating (IDR) a rating nadradených nezabezpečených záväzkov spoločnosti Tesco na stupeň BBB zo stupňa BBB+. Výhľad dlhodobého IDR je stabilný. Krátkodobý IDR agentúra potvrdila na stupni F2.

slovakia

left justify in out

Zhoršenie ratingu odráža presvedčenie agentúry Fitch, že spoločnosť Tesco čelí zostrujúcim sa konkurenčným tlakom na trhu s potravinami vo Veľkej Británii. Zmena ratingu taktiež odráža ekonomické a politické prekážky v medzinárodnom podnikaní. Agentúra Fitch verí, že v súvislosti s medzinárodnými aktivitami urobilo vedenie spoločnosti správne, aj keď oneskorené rozhodnutia, ktoré majú riešiť horší výkon spoločnosti na niektorých trhoch. 

K zhoršeniu ratingu spoločnosti Tesco v júni pristúpila aj medzinárodná ratingová agentúra Moody's Investors Service. Taktiež poukazuje na náročnú situáciu, ktorej Tesco čelí na britskom trhu s potravinami. 

 

Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 130 obchodov, pričom v poslednom čase expanduje najmä s formátom supermarketov s menšou predajnou plochou. So svojimi viac ako 10 tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies