Agentúra Fitch potvrdila pozitívny emisný rating firmy Jaguar Land Rover

NETKY.SK • 23 Október 2015, 14:37 • 2 min
Agentúra Fitch potvrdila pozitívny emisný rating firmy Jaguar Land Rover

SINGAPUR/BOMBAJ - Medzinárodná ratingová agentúra potvrdila Fitch Ratings dlhodobý emisný rating (IDR) spoločnosti Jaguar Land Rover Automotive v zahraničnej mene na stupni BB. Taktiež potvrdila rating nadradených nezabezpečených záväzkov automobilky na stupni BB-. Výhľad je pozitívny.

slovakia

left justify in out

Potvrdenie ratingu odráža presvedčenie agentúry Fitch, že finančný profil spoločnosti bude naďalej silný a firma si aj naďalej udrží solídnu ziskovosť. Agentúra to predpokladá aj napriek tomu, že firma výrazne investovala do premeny na výrobu s vyšším podielom prémiových vozidiel. Agentúra očakáva, že automobilka nahradí v roku 2016 staršie modely novými a podporí tak svoje objemy predaja a ziskovosť. Podľa agentúry Fitch sa tak má stať aj napriek tomu, že automobilka čelí viacerým výzvam. Jednou z nich je oslabenie predaja v Číne, najvýznamnejšom trhu pre Jaguar Land Rover.


Výrobca luxusných vozidiel Jaguar Land Rover podpísal v auguste memorandum o porozumení so slovenskou vládou v súvislosti s plánom výstavby závodu na Slovensku. Jaguar, ktorého vlastníkom je od roku 2008 indická skupina Tata Group, uviedol, že uskutočňuje štúdiu realizovateľnosti výstavby závodu v Nitre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies