Agentúra Fitch potvrdila najvyššie ratingy Nórska a Švajčiarska

NETKY.SK • 2 Apríl 2017, 18:17 • 2 min
Agentúra Fitch potvrdila najvyššie ratingy Nórska a Švajčiarska

LONDÝN - Agentúra Fitch v piatok (31.3.) večer nezmenila hodnotenia úverovej bonity Nórska a Švajčiarska, ktoré zostali na najvyššej úrovni.

slovakia

left justify in out

Agentúra ponechala rating dlhodobých záväzkov Nórska na úrovni AAA, pričom jeho výhľad zostal stabilný. Podľa Fitch úverová známka reflektuje silnú bilanciu krajiny, prebytky bežného účtu platobnej bilancie a širokú externú veriteľskú pozíciu rovnako ako vysoké indikátory ľudského rozvoja a vysoký príjem na obyvateľa.

 

Agentúra rovnako ponechala rating Švajčiarska na úrovni AAA, pričom výhľad ratingu je takisto stabilný. Dôvodom je tradične opatrná hospodárska a fiškálna politika krajiny, diverzifikovaná a bohatá ekonomika a vysoká úroveň ľudského rozvoja. Švajčiarsko podľa Fitch prekonáva štáty s najvyšším ratingom vo väčšine kľúčových indikátorov. Stabilný výhľad odráža názor agentúry, že aktuálne neexistujú riziká ohrozujúce rating krajiny.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies