Agentka DEA: V súčasnosti používajú Bitcoin viac špekulanti ako kriminálnici

NETKY.SK • 8 August 2018, 13:45 • 2 min
Agentka DEA: V súčasnosti používajú Bitcoin viac špekulanti ako kriminálnici

NEW YORK – Ešte pred piatimi rokmi boli za 90% Bitcoin transakcií kriminálnici a zločinci, dnes je to už iba 10%. Podľa agentky DEA Lility Infante sa menia trendy medzi kriminálnymi aktivitami a kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"V priebehu posledných rokov značne vzrástol objem kryptomien, ich transakcií a hodnoty aj v kriminálnej činnosti, ale pomer sa znížil. Väčšina transakcií sa uskutočňuje kvôli špekuláciám s kryptomenami kvôli zisku," uviedla Infante.

 

img

 

Napriek čoraz rozšírenejšiemu obchodovaniu s kryptomenami sa však celkový objem bitcoinových transakcií v kriminálnom prostredí zvýšil, keďže sa zvýšila aj aktivita na čiernych trhoch. Zmenil sa však pomer využívania kryptomien kriminálnikmi a špekulantmi na trhoch.

 

Vzhľadom na rýchly nárast rôzneho využitia kryptomien sa americké orgány do určitej miery zamerali na technológiu blockchain, aby tak dokázali sledovať prípady prania špinavých peňazí a nezákonného obchodovania s drogami.

 

img

 

Infante ďalej uviedla, že DEA je stále o krok vpredu, keďže majú k dispozícii niekoľko možností sledovania kryptomien ako Monero a Zcash, ktoré sú zamerané na anonymitu používateľov, keďže zatiaľ väčšina nelegálnych transakcií prebieha na verejnej blockchain sieti.

 

"Blockchain nám dáva mnoho nástrojov k tomu, aby sme boli schopní identifikovať ľudí. Chcela by som, aby túto technológiu zločinci využívali aj naďalej," povedala Infante.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies