Agenti zničili pevné disky s tajnými informáciami v súvislosti so Snowdenom

NETKY.SK • 20 August 2013, 06:22 • 2 min
Agenti zničili pevné disky s tajnými informáciami v súvislosti so Snowdenom

LONDÝN - Bližšie nešpecifikovaný počet pevných diskov pochádzajúcich z pracovne redaktora britského denníka Guardian zničili tamojší agenti v snahe zabrániť tomu, aby sa tajné informácie, ktoré unikli prostredníctvom Edwarda Snowdena, dostali do rúk čínskych špiónov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Alan Rusbridger to tvrdí v článku uverejnenom na webovej stránke denníka, pričom dodáva, že do jeho kancelárie prišla dvojica expertov z britského Vládneho komunikačného ústredia (GCHQ) so zámerom uskutočniť toto bezpečnostné opatrenie. Novinár presne neuviedol, prečo agenti požadovali zničenie materiálov, naznačil však, že zásah bol nariadený so zámerom predísť ich získaniu zo strany "čínskych agentov v blízkosti". Takisto nie je úplne jasné, kedy k udalosti došlo. Rusbridger uviedol, že sa tak stalo približne v júli. Hovorca denníka Gennady Kolker odmietol udalosť komentovať. Oficiálne stanovisko zatiaľ neposkytlo ani GCHQ, napísala agentúra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies