Agenti ruskej FSB zlikvidovali dvoch podozrivých z prípravy útokov v Rusku

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 15:02 • 2 min
Agenti ruskej FSB zlikvidovali dvoch podozrivých z prípravy útokov v Rusku

MOKSVA - Agenti ruskej tajnej služby FSB zlikvidovali dvoch mužov zo Strednej Ázie, ktorí sú podozriví z prípravy teroristických útokov v Rusku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes v Moskve Federálna bezpečnostná služba (FSB), podľa ktorej podozriví prišli o život pri prestrelke, keď so zbraňami v rukách kládli odpor pri zatýkaní.

 

Operácia FSB sa uskutočnila vo Vladimirskej oblasti ležiacej východne od Moskvy. Podľa FSB boli podozriví, narodení v rokoch 1991 a 1987, v kontakte s verbovačmi z medzinárodných teroristických organizácií, prejavovali záujem o výrobu bombových náloží a vyjadrovali pripravenosť spáchať teroristické útoky na území Ruska.

 

Tlačová služba FSB dodala, že na mieste operácie FSB sa našli komponenty na výrobu výbušného zariadenia, samopal AK-74 a pištoľ Makarov, ako aj náboje.

 

Riaditeľ FSB a predseda Národného protiteroristického výboru Aleksandr Bortnikov pred niekoľkými dňami informoval, že vlani v Rusku odvrátili 16 teroristických útokov, ktoré sa mali odohrať v deviatich mestách: Moskve, Petrohrade, Krasnojarsku, Jekaterinburgu, Tule, Ufe, Soči, Novosibirsku a Nižnom Novgorode. Príslušníkmi odhalených a neutralizovaných teroristických buniek boli často aj občania republík Strednej Ázie.

 

Stredoázijské republiky sa čoraz častejšie spomínajú ako živná pôda pre islamistických extrémistov. Napríklad aj nedávny atentát v petrohradskom metre, pri ktorom prišlo o život 14 ľudí, spáchal rodák z Kirgizska žijúci dlhodobo v Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona