Agent FBI zastrelil priateľa jedného z bratov Carnajevovcov

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 17:04 • 2 min
Agent FBI zastrelil priateľa jedného z bratov Carnajevovcov

MIAMI - Agent amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v stredu zastrelil priateľa 27-ročného Tamerlana Carnajeva podozrivého zo zosnovania minulomesačných teroristických útokov v Bostone.

slovakia

left justify in out

Zastreleným mužom je Ibragim Todashev, ktorý prišiel o život počas vypočúvania v meste Orlando v štáte Florida. Spravodajská stanica NBC informovala, že Todashev začal byť "násilný" počas toho, ako sa ho príslušníci FBI pýtali na vzťah k Carnajevovi. Bezpečnostné zložky sa zatiaľ k incidentu oficiálne nevyjadrili, plánujú tak urobiť ešte v stredu.

Pri útokoch v Bostone zahynuli traja ľudia a vyše 260 osôb utrpelo zranenia. Tamerlana Carnajeva zastrelili pri policajnej naháňačke, jeho mladší brat 19-ročný Džochar sa nachádza vo väzenskej nemocnici so strelnými zraneniami. Obvinili ho z použitia zbrane hromadného ničenia a v prípade usvedčenia môže dostať trest smrti. Džochar medzičasom vyšetrovateľom priznal, že činy boli motivované pomstou za americkú vojnu v Iraku a Afganistane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies