Agent FBI: Bin Ládinov zať vedel o príprave útokov z 11. septembra

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 20:29 • 2 min
Agent FBI: Bin Ládinov zať vedel o príprave útokov z 11. septembra

NEW YORK - Niekdajší hovorca teroristickej siete al-Káida Sulajmán abú Ghajs, ktorý je zároveň zaťom jej zabitého lídra Usámu bin Ládina, pred útokmi na USA z 11. septembra 2001 počul, že "sa chystá niečo veľké", podrobnosti však nepoznal.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes špeciálny agent amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Michael Butsch, ktorý svedčil na súdnom procese s Ghajsom v New Yorku. Agent počas svojej výpovede popísal výroky, ktoré obžalovaný muž vyslovil po svojom zatknutí minulý rok.
      

Ghajs podľa vlastných slov pri svojej návšteve výcvikových táborov al-Káidy v Afganistane v lete roku 2001 počul, že sa plánuje veľká akcia, avšak o zámere zaútočiť na Spojené štáty nemal žiadne bližšie informácie, tvrdí Butsch, ktorého citovala agentúra AP.
      

Sulajmán abú Ghajs je najvyššie postavenou osobou v rámci al-Káidy, ktorá čelí súdnemu procesu na pôde USA v súvislosti s útokmi na New York a Washington. Terorista svoju vinu na zabití Američanov poprel, ako aj to, že materiálne podporoval príslušníkov siete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies