Agassi: Manipulovanie zápasov išlo mimo mňa

NETKY.SK • 21 Január 2016, 11:16 • 2 min
Agassi: Manipulovanie zápasov išlo mimo mňa

MELBOURNE - Bývalý americký tenista Andre Agassi tvrdí, že počas kariéry sa ho nikto nepokúšal presvedčiť, aby predal nejaký zápas. Kauza spojená a ovplyvňovania výsledkov prepukla tesne pred štartom úvodného grandslamového turnaja roka Australian open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

"V tenisovom profikolotoči som pôsobil 21 rokov, no manipulovanie výsledkov zápasov išlo mimo mňa. Tieto veci ma obchádzali. Neviem, či som bol nedostupný, nedotknuteľný alebo som bol jednoducho vo svojom svete. Myslím si však, že k tejto téme treba pristupovať s plnou vážnosťou. Medzinárodné tenisové organizácie musia chrániť integritu tohto športu ale aj fanúšikov," dodal Američan.

 

Podľa britskej televíznej stanice BBC a americkej mediálnej spoločnosti Buzzfeed svedčia tajné dokumenty o tom, že šestnásť tenistov zo svetovej Top 50 bolo v priebehu uplynulej dekády zapletených do ovplyvňovania výsledkov zápasov. Mená hráčov zatiaľ nezverejnili, no údajne sú medzi nimi aj viacerí grandslamoví šampióni. Predstavitelia Asociácie tenisových profesionálov (ATP) a Jednotky pre tenisovú integritu (TIU) však tieto informácie dementovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona