Afroman dostal za napadnutie fanúšičky polročnú podmienku

NETKY.SK • 4 September 2015, 10:01 • 2 min
Afroman dostal za napadnutie fanúšičky polročnú podmienku

LOS ANGELES - Súd v Biloxi v americkom štáte Mississippi udelil hudobníkovi Afromanovi za napadnutie fanúšičky polročný podmienečný trest a pokutu 330 dolárov (v prepočte približne 294 eur) a taktiež mu nariadil absolvovať kurz sebaovládania. Štyridsaťjedenročný interpret sa k napadnutiu priznal a následne uzavrel dohodu o vine a treste.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo 17. februára v jednom z klubov v Biloxi, kde mal Afroman koncert. Počas neho sa na pódium dostala istá Haley Byrd a s pohárom v ruke začala tancovať. Muzikant, ktorý hral na gitare, sa náhle otočil a fanúšičku udrel do tváre, pričom spadla na zem a utrpela otras mozgu. Koncert ukončila polícia, ktorá Afromana zatkla a obvinila z napadnutia. Po zaplatení kaucie ho potom prepustili na slobodu. Rodák z kalifornského Palmdale sa neskôr za incident ospravedlnil, pričom tvrdil, že si Byrd pomýlil s istým mužom, ktorý ho vraj počas vystúpenia provokoval. Byrd plánuje podať žalobu aj na majiteľov klubu, ktorí sú podľa nej zodpovední za nedostatočné bezpečnostné opatrenia.


Afroman, vlastným menom Joseph Edgar Foreman, sa pohybuje na hudobnej scéne od 90. rokov minulého storočia. Preslávila ho skladba Because I Got High z rovnomenného albumu, ktorý vydal v roku 2000. Pieseň zaznela aj vo filmoch Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder (2001), Perfektné skóre (2004) a Disturbia (2007) a nominovali ju tiež na Grammy. Na konte má aj nahrávky ako Sell Your Dope (2000), Afroholic... The Even Better Times (2004), Jobe Bells (2004), Drunk 'n' High (2006) či Waiting to Inhale (2008).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona