Afroameričan v Kalifornii zastrelil troch ľudí, išlo o útok z nenávisti

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 09:22 • 2 min
Afroameričan v Kalifornii zastrelil troch ľudí, išlo o útok z nenávisti

SAN FRANCISCO - Traja ľudia zahynuli a ďalšia osoba utrpela zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v utorok dopoludnia miestneho času v kalifornskom meste Fresno, kde Afroameričan zastrelil troch belochov a ďalšieho zranil.

slovakia

left justify in out

Polícia označila útok za rasovo motivovaný, napísala dnes na svojej webovej stránke spravodajská televízia BBC. Podľa policajného riaditeľa vo Fresne Jerryho Dyera 39-ročný Kori Ali Muhammad spustil paľbu z krátkej zbrane veľkého kalibru pred sídlom katolíckych dobročinných organizácií v centre Fresna o 10.45 h miestneho času 19.45 h (SELČ), pričom v priebehu 90 sekúnd vypálil 16 rán.

 

Pri zatýkaní opakovane volal "Alláhu akbar" (Boh je najväčší), avšak podľa polície išlo o zločin z nenávisti, nie o teroristický čin. "Mal v úmysle zabiť toľko ľudí, koľko bude môcť, o to mu išlo," povedal Dyer. "Išlo o nevyprovokované útoky osoby, ktorá sa rozhodla, že dnes bude vraždiť," uviedol Dyer.

 

Muhammad, ktorý si hovoril Čierny Ježiš, zverejnil na sociálnych médiách viacero príspevkov, v ktorých vyjadroval svoju nenávisť voči bielej rase, a netajil sa protištátnymi názormi. Polícia po ňom už pátrala pre podozrenie z vraždy, ktorú spáchal vo Fresne minulý týždeň, keď zastrelil člena strážnej služby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies