Africký pohár národov 2023 sa uskutoční v júni

NETKY.SK • 25 Február 2015, 14:54 • 2 min
Africký pohár národov 2023 sa uskutoční v júni

DAUHA - Africký pohár národov sa v roku 2013 neuskutoční v tradičnom januárovom termíne, ale až v júni. Posun spôsobili majstrovstvá sveta v Katare, ktoré sa majú v roku 2022 konať na prelome novembra a decembra.

slovakia

left justify in out

Generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jerome Valcke prezradil, že ústupok spravili kvôli klubom, ktoré nechcú dvakrát v krátkom časovom úseku prísť o afrických hráčov. Svetový šampionát v Katare by mal vyvrcholiť na konci decembra 2022, pričom APN mal podľa pôvodných plánov začať v Guinei v strede januára 2023.

 

"Africká konfederácia automaticky, a ja by som povedal, že aj veľmi ústretovo, súhlasila, že Africký pohár národov sa nebude konať v januári. Turnaj sa uskutoční v júni, aby kluby nemuseli afrických hráčov opätovne uvoľniť iba dva týždne po skončení svetového šampionátu," citovala Valckeho agentúra AP. FIFA by mala oznámiť konkrétny termín konania MS 2022 20. marca vo švajčiarskom Zürichu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona