Africkí migranti sa na egyptských hraniciach dožadujú udelenia azylu

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 10:12 • 2 min
Africkí migranti sa na egyptských hraniciach dožadujú udelenia azylu

JERUZALEM - Stovky afrických migrantov vyšli dnes z izraelského záchytného strediska a keď im armáda židovského štátu zabránila, aby prekročili izraelsko-egyptské hranice, v hraničnom pásme sa utáborili. Píše o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Aktivisti z radov afrických prisťahovalcov v dnešnom vyhlásení uviedli, že záchytné zariadenie opustilo približne 1000 osôb pochádzajúcich z Eritrey a Sudánu. Migranti tak protestujú proti tomu, že Izrael nevyhovel ich žiadostiam o udelenie azylu.
      

Utečenci vyzývajú zodpovedné úrady Organizácie Spojených národov, aby im pomohli presídliť sa kamkoľvek, kde by to bolo možné.
      

V posledných rokoch sa na cestu do Izraela vydali cez susedné krajiny desiatky tisíce Afričanov. 
      

Tento príliv vyvolal však napätie s miestnymi obyvateľmi, ktorí ich vinia z nárastu kriminality a z toho, že niektorým obývaným častiam Izraela sa zmenil v dôsledku ich hromadného príchodu tradičný židovský charakter.

      

Mnoho migrantov utieklo pred perzekúciami a útlakom, ktorý cítili vo svojich domovských krajinách: v nádeji, že v Izraeli nájdu lepší život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona